TABUNG

12 May 2011

:: Tutorial Shawl ala2 Hana Tajima Cara Fana ::

Assalamualaikum..
Selamat Sejahtera dan Salam Satu Malaysia...
Ecehhh..semangat plak..haha
Dengan rase banggenye aku meng'update' blog tgh2 mlm cenggini..
Jam aku menunjukkan pukul 12.28 tgh mlm..
Wah! seronoknye mlm2 ni...
So, ditengah kepekatan malam ni aku dengan sgt rajin nk buat tutorial..


Korang yg bace blog aku ni mesti da taw da macam mane nk pakai 
shawl ala2 HANA TAJIMA dgn YUNA kn?
Aku p0n sangat terik0t2 dgn style mereka 2..
Disebabkan sayang aku yg sorang ni mintak aku buat tut0 ni da lame sgt..
AKu pon buat la untuk beliau..
"My laling Alyaa , i da buat taw..hope u puas ati k" ;))

:: Tutorial Shawl Cara Fana ::
 
Gambar ilustrasi shj ;))
 1st step :
Bahagikan macam biase..dua bahagian...
sebelah pendek sebelah panjang..benda2 basic ni korang mesti da tahu kn??

  

2nd Step :
Tarik sebahagian yang bahagian tepi dua2 sekali ke belakang..
kalau korang tengok gambar bawah ni korang leh paham kn? 
Kemudian korang pinkan mengunakan kerongsang..
 Macam ni (hasil bahagian belakang)





3rd Step :
 Korang akan dapat hasilnya macam aku pegang ni k..
still sebelah panjang sebelah lg pendek kn?



4th Step : 
Tarik sikit yang bahagian tepi ni ke atas..kemudia ambil yang sebelah pendek then pinkan kt tepi 2..lepas tu kemaskan balik..
Yang penting tutup bahagian dada! ;))


5th Step :
Lepas dah kemaskan bahagian sebelah tadi, now kite nak settlekn 
bahagian yang panjang pulak ! ;))


6th Step :
Tarik yang sebelah panjang tadi then lilit je kt leher..buat pusingan  360darjah ea..hehehe..
Korang xperlulah nk pintal2 dlu shawl 2..
asal nampak kemas je..;))


7th Step :
Da sampai kat depan korang kemaskan ape yang patot..
tapi satin shawl ni senang je nk bagi kemas..;))


8th Step : 
Lepas dah lilit tadi untuk kemaskan die korang xperlu jarum atau kerongsang..
korang selit je kt lilitan 2..
selit 2 biar nampak kemas taw!


9th Step :
Dannnn TARAAAAA..da siap! ;D

Ok, macam mne? hope korang faham ape yg aku tunjukkan ni..selalunye orang buat video kn?aku xbuat video sebab aku ni pemalu! hakhakhak..

Selamat Mencuba koranggggg! ;))

7 comments:

  1. Wah maseh sangat2.. sbb nye memang ngah cari macam mne nk pakai tudung mcm uh... Thankz so much...

    ReplyDelete
  2. @Kharunnisa :
    same2..sharing is caring kn? ;))

    ReplyDelete
  3. woahhh! thumbs up ! mia pun da lame nk try pki tdung cmnih tp bile try..ade rs cm t'cekik pun ade..huhu xtau la nk wat cmne dh..aiyooo, mmg xdapat la nk merasa pki tdung ala2 hana tajima uh..

    ReplyDelete
  4. @ mia :
    Nape jadi macam 2??
    hahaha..kena pandai betulkan ape yg pat0t..
    buat ikot cara mia je..
    asalkn mia selesa...
    nk berfesyen tp xselesa pn xleh gak kn??

    ReplyDelete
  5. cantex!! & sweet!!

    ReplyDelete
  6. Sis MM yg cantik jelita ,wink2. kalau guna shawl bese je bleh x ? or memang kene guna shwal satin?

    ReplyDelete
  7. @Cik Polka
    Cik Polka yang sweet, boleh jugak kalau nak guna shawl biasa. :)

    ReplyDelete

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...