TABUNG

02 September 2013

KULCATS BARRIO dan Percy Jackson : Sea of Monster

Assalamualaikum..


Baru-baru ni fana ada tengok update dari Nabila Huda tentang Kulcats. Mulanya, gambar baju. Fana tak pasti kenapa Nabila Huda suka sangat update gambar baju Kulcats dan tag Kulcats di Instagram. Akhirnya, jawapan pon dah terbongkar. Jeng. Jeng. Jeng.


Kemain kau Jah. Ingatkan natang apa la Kulcats tu kan? Rupanya sebuah restoran ! Search punya search fana pun nampak menu Kulcats yang sangat la cool meow ! Yang bestnya ada jual pavlova sedap gila kat sini.



Yang paling femes dekat Kulcats Barrio ialah diorang punya KulNachos ! Memang superb. Tapi untuk orang yang tak suka kari macam aku ni tak berapa suka sangat la makan KulNachos. Aku makan tapi tak banyak sebab portion dia sangat la besar.




Untuk KulNachos, ada mustard sauce dengan kari daging cincang ala-ala kuah spagheti tapi rasa kari dia terlalu kuat. Kalau macam lasagna tu mungkin aku akan makan sampai licin kot.


So, all time feveret aku ialah fries la ! Hahaha. Dekat Kulcats Barrio korang boleh order Cheezy Fries ni. Sangat simple untuk buat snek minum petang kat sini.




Rasa dia tak sehebat Crazy Potato la. Tapi, still sedap buat makan lepak-lepak sambil tengok dekorasi dalam Kulcats Barrio ni kan. Cantek la. Dekorasi yang agak simple yet nice.








Kemudian, dengan rasa penuh syukur fana dapat enam keping tiket wayang filem Percy Jackson : Sea of Monster daripada my feveret blogger iaitu kak Asyikizas ! Terima kasih daun keladi kak Asyik sebab sudi bagi fana enam keping tiket ni daripada duabelas keping yang akak dapat.


Kak Asyik menang contest daripada majalah LISA dan menang banyak sangat hadiah. Gila ah! Hehehe. So, dengan pantas dan tuntas terus call akak fana kat umah tu ha ajak pegi tengok. Cek melalui Apps GSC dekat phone je mana GSC yang masih tayang Percy Jackson dan terus bergegas ke sana.




Hasilnya, fana, arjuna, akak fana, dan dua orang adik fana dah pon menonton Percy Jackson secara percuma di GSC Midvalley. Satu lagi tiket kitorang sedekahkan dekat sorang abang yang patah kaki beratur belakang kitorang. Alhamdulillah, lega rasa bila dapat buat kebajikan. :)



p/s : Takziah buat rakan blogger yang comel dan best iaitu syafiqahhashimxoxo atas pemergian ibunda tercinta pagi semalam. Fana harap pika kuat okay. Banyakkan berdoa. Allah sentiasa ada dengan kita. Terus melangkah kedepan dan jadi seorang yang tabah! Love you!


Al-Fatihah



nfcs

7 comments:

  1. Bila nak ajak bro nie

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  2. sama2 pika..harap pika suka..hehe..
    tiket byk sgt sampai xsempat nk bg kt sapa2..akk pun blm sempat pg tgk..:)

    ReplyDelete
  3. @Bro Framestone
    Wow! Bro dah bukak blog fana. Hahaha. Ala, next time je la ek. Hihihi

    ReplyDelete
  4. @Asyik Izas
    Kak Asyik, fana la. Bukan pika. Hihihi. Suka sangat! Thank youuuu.

    ReplyDelete
  5. aik cmner boleh tertukar ni..ni mesti kes baca yg bawah sekali tu..trus kuar nama pika jea..haha..sorry2..fana fana..ganti balik xsebut nama kt atas tu..haha

    ReplyDelete
  6. salam yang LORHHH dh lama akk dok cari belog awk asek lupe jerr!! so ini kali sy follow dh eh sory sgt bkn x sudi tp NYANYOK! haha btw xmo kwn awk ngan kak asyik dpt 12 keping SEKEPING pn xbg kat i! cehhhh1!! putus!!!

    ReplyDelete

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...