TABUNG

10 September 2013

Mohajaba Turkish Style

Assalamualaikum..


Memandangkan aku bakal menghadiri satu event yang dianjurkan oleh Majalah Hijabista bertemakan Turkish Hijabi, maka aku sedang membuat kajian mengenai cara-cara wanita di Turki berpakaian. Nanti boleh la feeling-feeling pegi Istanbul kan? Hahaha. Oh ya, aku pasti jugak ramai antara mereka yang terpilih untuk join private event ni tengah pening fikir pasal Turkish Style ni.


Antara hasil carian aku, apa yang aku dapat lihat ialah cara pemakaian mereka kena dengan tagline Hijabista itu sendiri iaitu "Stylo dan Sopan" ! Hasil perbincangan dengan editor majalah Hijabista, maka ini adalah idea yang diberikan oleh beliau. :)

-

-




Memandangkan ramai wanita di Turki sangat suka pakai trench coat dan silk square scarf, mungkin kitorang kena pakai something yang cenggitu la kot nanti. Knnn? Hmm, susah jugak nak cari baju yang bersesuaian.


Trench Coat







Trench coat yang dipadankan dengan pallazo atau skirts. Untuk tampilkan lebih style Mohajaba, harusssslah pakai dengan Silk Square Scarf ni ha !




Kalau tak nak yang bercorak boleh jugak pakai dengan Silk Square Scarf yang plain macam ni.




Oh! Pening pening ! Tak tahu lagi nak pakai style yang mana. Hahaha. Tapi, sekurang-kurangnya aku dah tahu serba sikit tentang style Mohajaba Turkish ni ha. Ilmu bertambah lagi. Alhamdulillah. Dengan itu, marilah kita mula cari pakaian yang bersesuaian untuk event nanti. Jumpa di sana! :)


#hijabistamagsaffronbytjfineart



nfcs

6 comments:

  1. tmpt akk keje penuh org turkish..mmg style mcm tu diaorg pakai..tudung mesti ikat mcm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn? Nampak cantik tp tak berani nak pakai macam tu. Huhu

      Delete
  2. orang turki lilit tudung camtu nampak kemas aje tp kalau saya serabut jadinya. haha

    ReplyDelete
  3. @Izzie
    Hehehe. Mungkin diorang dah terbiasa. Dah pro dah.

    ReplyDelete
  4. lovely picks dear, trench coats are so useful for autumn!

    amsaima.blogspot.com
    it would mean a lot to me if you follow me, i'm doing a hijab tutorial soon :) <3 thank you love

    ReplyDelete

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...