TABUNG

10 September 2013

Mohajaba Turkish Style

Assalamualaikum..


Memandangkan aku bakal menghadiri satu event yang dianjurkan oleh Majalah Hijabista bertemakan Turkish Hijabi, maka aku sedang membuat kajian mengenai cara-cara wanita di Turki berpakaian. Nanti boleh la feeling-feeling pegi Istanbul kan? Hahaha. Oh ya, aku pasti jugak ramai antara mereka yang terpilih untuk join private event ni tengah pening fikir pasal Turkish Style ni.


Antara hasil carian aku, apa yang aku dapat lihat ialah cara pemakaian mereka kena dengan tagline Hijabista itu sendiri iaitu "Stylo dan Sopan" ! Hasil perbincangan dengan editor majalah Hijabista, maka ini adalah idea yang diberikan oleh beliau. :)

-

-




Memandangkan ramai wanita di Turki sangat suka pakai trench coat dan silk square scarf, mungkin kitorang kena pakai something yang cenggitu la kot nanti. Knnn? Hmm, susah jugak nak cari baju yang bersesuaian.


Trench Coat







Trench coat yang dipadankan dengan pallazo atau skirts. Untuk tampilkan lebih style Mohajaba, harusssslah pakai dengan Silk Square Scarf ni ha !




Kalau tak nak yang bercorak boleh jugak pakai dengan Silk Square Scarf yang plain macam ni.




Oh! Pening pening ! Tak tahu lagi nak pakai style yang mana. Hahaha. Tapi, sekurang-kurangnya aku dah tahu serba sikit tentang style Mohajaba Turkish ni ha. Ilmu bertambah lagi. Alhamdulillah. Dengan itu, marilah kita mula cari pakaian yang bersesuaian untuk event nanti. Jumpa di sana! :)


#hijabistamagsaffronbytjfineart



nfcs

7 comments:

  1. tmpt akk keje penuh org turkish..mmg style mcm tu diaorg pakai..tudung mesti ikat mcm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn? Nampak cantik tp tak berani nak pakai macam tu. Huhu

      Delete
  2. orang turki lilit tudung camtu nampak kemas aje tp kalau saya serabut jadinya. haha

    ReplyDelete
  3. @Izzie
    Hehehe. Mungkin diorang dah terbiasa. Dah pro dah.

    ReplyDelete
  4. lovely picks dear, trench coats are so useful for autumn!

    amsaima.blogspot.com
    it would mean a lot to me if you follow me, i'm doing a hijab tutorial soon :) <3 thank you love

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum dan salam sejahtera

    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel/lottrey toto 4D dr hasil ritual/ghaib melalui jarak jauh dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI RITUAL PESUGIHAN DUNIA GHAIB


    ReplyDelete

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...