TABUNG

12 March 2014

Premier With Budiey - 300 : Rise of an Empire IMAX 3D

Assalamualaikumm..






Wahhh, eksaited taw fana nak cerita pasal tengok movie hari tu. Seronok sangat dapat tengok wayang percuma dengan Budieyators sekalian dan beberapa artis jemputan untuk filem 300 : Rise of an Empire. Terima kasih BUDIEYDOTCOM - Sensasi Selebriti sebab bagi tiket wayang percuma !


Apa yang bestnya semasa tayangan premier ni ialah kitorang diberikan hall IMAX 3D ! Bayangkan la kalau kita tengok movie 3D pun dah gila gempak inikan pulak bila kita tengok kat IMAX. Lagi berganda gempak dia. Sangat eksaited bila fana masuk dalam tu. Sebelum fana lebih-lebih, cuba korang tengok video kat bawah ni. Kalau korang belum pernah tengok kat hall IMAX, korang akan rasa nak tengok lepas ni bila tengok video pasal IMAX ni. Tengok tau!





Dah tengok kan? So, what do you think? Mesti korang rasa macam teringin gila kan? Part dinosour tu memang betul. Serius. Korang akan rasa macam akan masuk dalam mulut dinosour yang mengerikan tu. So, pengalaman fana tengok cerita 300 : Rise of an Empire hari tu ialah fana rasa macam fana betul-betul kat atas kapal perang tu tau. Sangat scary!

Tiket dan goodies bag dari Budiey

Kaca mata 3D
Semua penonton akan diberikan kaca mata 3D ni untuk menonton wayang IMAX. Wuhuuuu! Ini kali kedua fana pakai 'cermin mata hitam' semasa menonton wayang. Hahaha :D



Apa itu IMAX?


IMAX berasal dari singkatan bahasa Inggeris iaitu "Image Maximum", merupakan panggung wayang yang memiliki kemampuan gambar dengan ukuran dan resolusi yang lebih besar dari yang biasa. Standard skrin IMAX adalah 22 meter lebar dan 16 meter panjang (72,6 x 52,8 kaki), namun ianya boleh lebih besar lagi bergantung kepada kebesaran hall. Layar skrin bagi IMAX berbentuk melengkung dan tingginya dari lantai ke permukaan siling. Lebarnya pula dari dinding ke dinding.


Okay, habis dah cerita pasal IMAX, kalau korang nak rasa macam mana kehebatan IMAX ni, pegi la beli tiket IMAX. Hall IMAX cuma terdapat di beberapa panggung wayang sahaja. Antara panggung wayang yang menyediakan hall IMAX ialah TGV One Utama, TGV AEON Tebrau, TGV Sunway Piramid dan akan datang bakal dibuka di Gurney Paragon Pulau Pinang. Range harga untuk IMAX pulak lebih kurang RM23.00 dan ke atas untuk seorang.




Sinopsis 300 : Rise of an Empire

Based on Frank Miller’s latest graphic novel Xerxes, and told in the breathtaking visual style of the blockbuster “300,” this new chapter of the epic saga takes the action to a fresh battlefield—on the sea—as Greek general Themistokles attempts to unite all of Greece by leading the charge that will change the course of the war.

“300: Rise of an Empire” pits Themistokles against the massive invading Persian forces led by mortal-turned-god Xerxes, and Artemisia, vengeful commander of the Persian navy.
Warner Bros. Pictures and Legendary Pictures present, a Cruel and Unusual Films/Mark Canton/Gianni Nunnari Production, “300: Rise of an Empire.” The action adventure stars Sullivan Stapleton (“Gangster Squad”) as Themistokles and Eva Green (“Dark Shadows,” “Casino Royale”) as Artemisia. Lena Headey reprises her starring role from “300” as the Spartan Queen, Gorgo; Hans Matheson (“Clash of the Titans”) stars as Aeskylos; David Wenham returns as Dilios, and Rodrigo Santoro stars again as the Persian King, Xerxes.
The film is directed by Noam Murro, from a screenplay by Zack Snyder & Kurt Johnstad, based on the graphic novel Xerxes, by Frank Miller. It is produced by Gianni Nunnari, Mark Canton, Zack Snyder, Deborah Snyder and Bernie Goldmann. Thomas Tull, Frank Miller, Stephen Jones and Jon Jashni serve as executive producers.The creative filmmaking team includes director of photography Simon Duggan, production designer Patrick Tatopoulos, editors Wyatt Smith and David Brenner, and costume designer Alexandra Byrne. The music is composed by Junkie XL.


So, filem ni sudah pun mula ditayangkan di pawagam berhampiran pada 6 Mac 2014. Beruntungnya fana sebab tengok sehari awal daripada tayangan. Hehehe. Jangan jeles. Takpe, filem ni masih lagi ditayangkan dan korang cepat-cepat la serbu pawagam berdekatan okay? Cerita ni sangat best. Fana bagi empat bintanggggg. (sambil buat gaya Nora Danish)


Haish! Boleh pulak update blog masa tengah keje kan? Doakan fana dapat habiskan internship dengan jayanya okay??



No comments:

Post a Comment

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...