TABUNG

16 October 2014

[REVIEW] De Beauty Reborn Collagen Plus

Assalamualaikumm..


[Product Review]

Produk : De Beauty Reborn Collagen Plus
[click here]
Harga : RM 220
(15% diskaun kalau baca sampai habis)

Hai semuaaaa! Baru-baru ni kan fana ada dapat parcel daripada HiShop. Terima kasih HiShop ! Ada sesuatu yang fana akan kongsikan dengan korang. Yang bestnya, kali ni produk kesihatan yang fana sendiri pun dah jatuh cinta! Teruskan membaca okay? Jangan lupa, fana jugak akan berikan korang diskaun sebanyak 15% kalau korang baca sampai habis. Hihihi



Gambar terbalik sebab mirror effect


Apa agaknya ya dalam kotak atas ni? Fana masa mula-mula dapat tu pun macam excited sangat tau sebab ini first time fana ambil suplemen yang kena minum. Sebenarnya fana sendiri tak suka sangat ambil apa-apa suplemen ni sebab banyak kos, dan kena ada disiplin. 

Tapi, De Beauty Reborn Collagen Plus ni buatkan fana jadi rajin nak bancuh air. Sebab apa tau? Haaa, nanti fana kongsikan dengan korang tau. Sebelum tu meh fana share beberapa kelebihan dan apa sebenarnya De Beauty Reborn Collagen Plus.



De Beauty Reborn Collagen Plus

Merupakan sejenis minuman kesihatan yang mengandungi banyak kebaikan kepada tubuh badan manusia. Ianya datang dalam bentuk serbuk dan mempunyai rasa buah-buahan. De Beauty Reborn Collagen Plus merupakan produk daripada Jepun dan sangat digemari oleh wanita-wanita Jepun. Ada 15 sachet dalam satu kotak. Setiap sachet mengandungi 15gm serbuk.



Apa yang menariknya, ha ni la yang fana cakap nak share tadi tu. De Beauty Reborn Collagen Plus ni rasa macam air jambu. Kadang-kadang fana tak bancuh pun, fana makan serbuk dia je sebab sedap sangat rasa manis-manis campur masam sikit. Hehehe. Oh ya, produk ni telah disahkan Halal ye dan boleh diambil oleh semua yang beragama Islam. Kementerian Kesihatan Malaysia pun dah iktiraf produk ni. So, jangan risau ye. =)


Lambang HALAL Jakim pada kotak



De Beauty Reborn Collagen Plus ni jugak memberikan fungsi 5 dalam 1. Ianya bertindak memutihkan kulit, menegangkan, meningkatkan kelembapan kulit dan memberikan kulit yang sihat seperti dilahirkan semula.

Marine Collagen - Menegangkan dan membaiki kulit
Hyaluronic Acid - Melembapkan kulit
Pueraria Mirifica - Menganjalkan payudara
Soy ISO - Melembutkan kulit
L-Glutathione - Memutihkan kulit



Nak tahu tak apa kesan dia kat fana selepas fana consume 7 sachet De Beauty Reborn Collagen Plus? Mesti korang nak tahu apa kebaikan dan kesan minum De Beauty Reborn Collagen Plus. Jom fana kongsikan kesan yang berlaku dekat diri fana sendiri selepas consume air sedap rasa buah ni.


Kesan De Beauty Reborn Collagen Plus dekat fana ialah kulit muka fana rasa kurang berpasir. Sebab muka fana jarang naik jerawat tapi dia sangat berpasir. Fana pun tak tahu sebab apa. Mungkin white head. Tapi, memang rasa kasar sangat sebelum ni. 

Lepas consume De Beauty Reborn Collagen Plus, kulit muka rasa kurang berpasir, kurang berminyak, kulit pun lembab dan yang bestnya bila perut pun rasa kenyang lepas minum satu cawan collagen ni. Fana jarang ambik sarapan sebab minum ni je setiap pagi dah kenyang.

Salah satu kesan apabila minum produk yang dihasilkan menggunakan collagen ni dah tentulah akan effect pada 'Miss B' kan sebab kita perempuan. Tapi, fana tak nampak apa-apa effect lagi mungkin sebab fana cuma diberi 7 sachet sahaja for review purpose. So, kalau korang nak besarkan 'Miss B', korang boleh try consume satu kotak. Kita tengok macam mana k? Deal?

Apa punca payudara bersaiz kecil? Kajian mendapati payudara menjadi kecil kerana mengamalkan cara diet yang salah, hamil, kekurangan vitamin, hormon tak seimbang, penuaan kulit / kulit berkedut dan banyak lagi. Jadi, pengambilan De Beauty Reborn Collagen Plus secara berterusan boleh membantu korang mendapatkan saiz yang diidamkan.

Purata saiz payudara membesar mengikut umur (setelah minum De Beauty Reborn Collagen Plus) :
- 16 hingga 23 tahun (1.6 cm)
- 23 hingga 32 tahun (1.2 cm)
- 32 hingga 40 tahun (0.6 cm)

L-Glutathione pula salah satu anti-oksidan penting dalam tubuh badan manusia. Sebab apa kulit kita tak putih? Sebab kurangnya L-Glutathione la. Kalau korang nak tahu, ianya mampu menghalang penghasilan pigmentasi atau jerawat di permukaan kulit. Kalau kulit kita selalu naik jerawat, itu la penghalang sebenar proses pemutihan kulit. Make sure jangan naik jerawat kat muka okay?

Jadi, itu je pasal De Beauty Reborn Collagen Plus. Untuk korang yang dah baik hati sudi baca review fana sampai habis, fana nak bagi korang diskaun sebanyak 15% bagi setiap pembelian Reborn Collagen Plus di HiShop.


Masukkan code ni :



Like HiShop on Facebook :

Follow HiShop on Twitter :
Subscribe to HiShop for exclusive updates :  



Thanks for reading !

xoxo,
fana

No comments:

Post a Comment

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...