TABUNG

25 February 2011

:: Kedai Kraf Fara ::

Assalamualaikum !

Aku nak kongsi dengan korang ni pasal Kedai Kraf Fara..aku baru je selak2 KOSMO! taw..tetibe aku ternampak satu artikel kat bahagian TAMUBLOGGER semalam (23 Februari 2011) dengan tagline "Hadiah Dakapan Comel"..aku memang pantang tengok barang2 comel ni..eee..geram sangat beb..

Ok,, aku kenalkan korang dengan tauke kedai Fara ni dulu k..nama beliau Farahanna Rahman (name same dengan aku taw)hehehe..berumur 26 tahun..mula blogging pada Mac 2010..beliau ni minat gile dengan seni hiasan dan jahitan..yg kreatif2 gitu kn..merupakan ibu kepada sorang cahaya mate dan beliau gak bercita2 nk bukak kedai kraf sendiri taw..co0l kn??

Kalau korang nak taw Fara ni guna kain felt dan flannel untuk barang2 die..mesti korang kurang taw dengan jenis kain ni kn?? Meh aku terangkan kt korang k..
Kain Felt
Sejenis kain yang diperbuat daripada bulu biri2..
Perlu dihaga dengan elok sebab senang berbulu dan rosak..
Sangat sesuai untuk dijadikan perhiasan.

Kain Flannel
Lebih kurang macam kain cotton..
Tapi lebih lembut daripada kain cotton..
Sangat sesuai untuk kanak2..

Kalau korang nak shopping kat Kedai Kraf Fara ni..ade pr0cedure die taw..ni ha aku kongsikan sikit..

PROSEDUR SHOPPING DI KEDAI KRAF FARRA

** Jika anda membuat tempahan bantal, tempoh pembuatan satu bantal
mengambil masa kira2 4hari mengikut saiz yang dikehendaki dan tenaga
kerja yang ada...

** tetapi tempoh tempahan tertakluk kepada jumlah bantal di dalam senarai
kami

** pelanggan hendaklah membuat bayaran selewat2nya seminggu selepas
tarikh order jika tidak berbuat demikian order anda dibatalkan serta
merta dan anda dianggap tidak SERIUS dalam urusan jual beli di KEDAI
KRAF FARRA dan anda tidak akan dilayan sekali lagi.

** Hormati segala hasil kerja pihak KKF

** Jika anda bersopan bila berurusan dengan pihak KKF..kami akan lebih
bersopan dengan anda

** Pihak KKF tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan,
kehilangan dan segala perkara yang berlaku selepas pengeposan..

** Segala urusan jual beli dalam RINGGIT MALASIA

+++ Kepada customer yang baru sahaja membuat pembayaran semalam atau 2,3 hari pada tarikh anda membaca blog ini...pihak KKF tidak akan melayan segala pertanyaan mengenai progress bantal yang anda tempah melainkan ingin membuat penambahan item atau membuat perubahan item.....
Untuk harga plak xmahal taw..murah sangat..

Harga

Keychain

Keychain nama
-Pelbagai Bentuk : RM4.00
-Pelbagai bentuk D/B : RM6.00
-4 Segi Bujur Dengan Item : RM5.00
-4 Segi Bujur : RM4.00
-4 segi Bujur D/B : RM6.00

Pelbagai Keychain

-Frame Gambar Segi4 - 2x2 ½ inci : RM5.00
-Pelbagai Bentuk (Tanpa Nama) - cth : -Love, kura2, ikan dll : RM4.00

Bantal

Kain Felt

6 x 12inci (termasuk design depan dan belakang) = RM15.00
12 x 12inci (termasuk design depan dan belakang) = RM22.00
15 x 15 inci (termasuk design depan dan belakang) = RM27.00
Untuk saiz mengikut citarasa harga boleh dirunding...

Kain Flannel

6 x 12inci (termasuk design depan dan belakang) = RM12.00
12 x 12inci (termasuk design depan dan belakang) = RM19.00
15 x 15 inci (termasuk design depan dan belakang) = RM26.00
Untuk saiz mengikut citarasa harga boleh dirunding...

Fridge Magnet = mengikut saiz ( RM 6.00 - RM12.00)
Clip Hair Board = RM8.00
Pensel Pelbagai Bentuk = RM8.00

HP Casing = RM7.00
Pen Drive = RM5.00

Plushie : dari RM18 keatas
Saiz : (12 inci (tinggi) ke atas)
Nak tengok hasil2 sentuhan Fara ni?? Jom..

Keychain butang2...

Bantal nk bg bespren pn ade

Comel gile bantal love2 ni kn?

Sarung handphone pun ade taw..comel kn?

Hadiah untuk si buah hati..






Bantal bentuk Patrick pun ade beb!

Pencil case yg kreatif!
 So, korang dah tengok kn??amacam?betol x cakap aku?kreatif n meletop kan??aku belom order lagi..tapi berniat gak nak order..memang comel gile la..rugi kalau korang xorder..bentuk dan pattern korang leh mintak..Fara yg kreatif ni akan buat ikot kehendak korang..


P/s = Kak Fara oi! Tahniah atas kurniaan idea dan tangan yang sangat kreatif..teruskan bakat anda untuk hasilkan ciptaan yg comel2 ni..SUPPORT KEDAI KRAT FARA!! ;))


So, UNTUK YANG BERMINAT, korang boleh la tempah kt Fara melalui blog die ni..KLIK SINI
Terima Kasih..;)) 

 

5 comments:

  1. Assalam fara...
    thanks sb buat post tuk akak...akak terharu sgt...pnjg lak awak buat post tu...
    thanks ya
    akak nak link blog post awak kat fb akak boleh???

    thanks ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slm...sis Farah saye nak tanye kalau saya nak jahit bantal berbentuk...saye harus guna Kain ape ??
      -reply-

      Delete
  2. Kak fara~ boleh aje..amik la..hehehe

    ReplyDelete
  3. Ada no hp dia x .. Call pn xdapat2 adoiii ... Nk beli cmanaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau cik fara baca tolong call sy balik .. 0134113420

      Delete

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...