TABUNG

24 March 2017

My Makeup Haul from Lancome - Sephora

Assalamualaikumm..



Hello Pretty !

Fana pasti ramai antara korang yang suka shopping make up kan? Kali ni fana nak share satu website yang memang best gila ah. Korang takkan menyesal punya kalau masuk website ni. Serius, tak tipu okay. Apa yang pasti korang akan rasa macam nak beli semua benda yang dijual dekat website ni.

Sephora Malaysia mempunyai website e-commerce diorang yang mana korang boleh buat transaksi dekat sana terus. Senang sangat. Ini yang kita panggil shopping dari rumah. Haaa, duduk je dekat rumah, tunggu beberapa hari produk pun sampai.

Fana nak share dengan korang produk best yang fana baru je beli daripada Sephora. Tak lain tak bukan tentu la Lancome ! Haaaa, sebelum tu fana nak tunjuk dekat korang la apa yang fana beli dan kenapa fana beli produk-produk ni.






Lancome Juicy Shaker – RM95
Kalau Korang nak tahu, Lancome Juicy Shaker ni adalah produk terbaru daripada Lancome. Ada banyak warna tapi yang paling menarik hati fana ialah kod warna Piece of Cake ni. Salah satu sebabnya ialah warna dia tak terlalu menyerlah sangat, Nampak effect natural bila korang pakai. Juicy Shaker ni cara guna dia korang just shake-shake je sebelum nak sapu dekat bibir ye. Ianya juga lain dari yang lain sebab berus sapuan dia tu. Memang best pakai Juicy Shaker ni sebab ianya juga merupakan Bi-Phase Lip Oil. Bibir korang akan terasa segar dan lembab sepanjang hari.




Lancome La Base Pro Hydra Glow – RM136
Satu lagi produk daripada Lancome yang fana beli di website Sephora ialah La Base Pro Hydra Glow. Sebenarnya fana dah lama mencari primer yang sesuai untuk fana apply dekat muka sebelum fana pakai makeup. Finally, fana try primer ni memang la sangat best u’olls. Muka korang akan terasa segar je walaupun seharian bermekap. Lagi satu, kulit muka korang takkan kering. Sangat sesuai untuk korang yang ada masalah kulit kering. Bau dia pun hmmmmm fresh gila !



Compact High Coverage Case – RM62
Produk ketiga yang fana beli daripada Lancome ialah Cushion Compact Case. Fana memang penggemar BB cushion. Sebab fana merupakan seorang full time baker dan juga full time student. Jadi, fana sangat la taka da masa nak pakai banyak-banyak produk dekat muka. So, dengan adanya BB Cushion atau Cushion Compact, memang dapat jimat masa banyak sangat la. Cushion Compact Case ni bekas spare yang fana rasa fana perlu ada untuk isi fana punya cushion compact. Korang boleh beli set cushion compact dekat Lancome, selalunya dia akan bagi refill pack sekali,  yang refill pack tu la korang masukkan dalam case ni tadi. Haaaa, so fana dah ada dua cushion compact. Tak risau dah kalau habis ! Hehehe

Ini makeup look yang fana dapat create dengan menggunakan produk-produk daripada Lancome ni. Seharian dengan mekap pun tak ada masalah sebab dah pakai primer La Base Pro Hydro Glow daripada Lancome. Best gila ! 


Untuk korang yang nak shopping produk-produk daripada Lancome, cepat la pergi bukak website Sephora. Kat sana korang boleh beli macam-macam jenis produk Lancome yang lain jugak. Banyak jugak choice. Jimat masa korang tak payah nak pergi make up store untuk beli kan. Harga pun berpatutan. Fana punya total purchase untuk tiga-tiga produk ini ialah RM293.

Jom shopping sekarang! Klik disini. Happy shopping ! =)



xoxo,
fana



2 comments:

  1. suka facemask sephora....jap nk terjah sana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try beli Lancome dekat Sephora. Semua best2. Hehehe

      Delete

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...