TABUNG

23 April 2012

:: Mind Your Words ! ::

Assalamualaikum..


Jawapan dan Respon.



Dua perkara yang sama je kot. Memang. Benda ni la yang aku nak taip sekarang ! Banyak benda yang terbuku dalam kepala hotak aku ni pasal benda ni. Sepanjang hampir duapulohsatu tahun aku hidup, benda ni aku dah alami banyak sangat dan buatkan ianya jadi pengalaman.

Sedang korang syok-syok cerita.

"Aku suka gila makan telur separuh masak. Pagi-pagi, mak aku selalu buatkan untuk aku masa nak pegi sekolah dulu. Perghh! Letak kicap sikit, pepper........"

Belum sempat pun lagi korang feeling-feeling cakap pasal makanan tu sambil dok bayangkan benda tu. Tiba-tiba...

"Eeuuuuwwwwww..uwekkkk. Gelinye. Jangan la cakap, aku geli la. Nak muntah. Hanyir."



Fine, agak-agak la kan. Kalau awak tu tak suka, jangan la bagi respon sedemikian rupa. Awak dah buat orang tu hilang mood nak bercerita je. Kalau tak suka pun jangan sampai teruk sangat bagi respon tu. Tolong hormat orang lain.

Tak tahu kenapa dengan orang yang macam ni. Teruk. Tak tahu pikir perasaan orang lain pun. Jangan la poyo sangat. Orang macam ni memang tak ada public relations dengan orang-orang sekekliling. Kena belajar macam mana nak berborak, bercakap, bagi respon dekat orang. -.-'

2 comments:

  1. i hate those kind of people...please respect others before u want to be respect...right syg???huhuuh

    ReplyDelete
  2. @...nurul_abil...
    U r so right syg..byk sgt kerenah manusia ni..penat.

    ReplyDelete

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...