TABUNG

30 June 2012

:: Hijabista Mag Buat Aku Sawan ::

Assalamualaikum Hijabi ! 


Daripada kelmarin nak update pasal Majalah Hijabista yang tengah in sekarang. Masih baby tapi permintaan sangat menggalakkan u'olls ! Banyak kedai dah habis. Sepantas kilat majalah tersebut disambar oleh hijabi-hijabi diluar sana. Tahniah team HIJABISTA ! :)

Pada mulanya aku tak tahu langsung tentang majalah ni. Sampai satu hari tu, aku dapat invite from sis Jannah from Karangkraf. Ada dia komen dekat one of entry blog aku. Terkamjat! Tapi aku berlagak cool. Aku reply mesej dia through e-mail. Sis Jannah suruh e-mailkan gambar full outfit aku kat e-mail dia. Aku pun tengah dok belek semua album. Tak tahu nak hantar yang mana. -.-'

Lepas dia kenalkan aku pasal Hijabista Mag ni, aku memang tak sabar nak tunggu kelahiran sulung majalah ni. Tunggu punya tunggu, sampai la waktu kemuncaknya iaitu di pesta buku dekat PWTC. Aku beli dekat Booth karangkraf. Bannnyyyaaakkkkkk sangat Hijabista Mag. Aku rasa macam nak kena sawan tengok rak Hijabista Mag dalam booth Karangkraf tu. Tak caya? Tengok ni.



Sempat pulak bergambar dengan standee Hijabista Mag.


Yang aku beli dekat pwtc ni cover depan Diana Amir. Ni edisi pengenalan. Alhamdulillah, aku suka sangat. Daripada iklan-iklan yang ada dalam majalah tu sampai la model-modelnya yang cantik jelita tu. :)



Ameera Zaini yang comel ni pon ada. As a model for Al-Humaira Contemporary. :)


Tadaaaaa ! Ni la Hijabista Mag edisi Jun. Bermuka depankan wajah cantik Maria Elena. Sangat awesome ok ! Aku memang excited gila bila tengok edisi ni. Ditambah pulak isi dalamnya yang super-awesome !



She is soooo pretttaayyyyyyy ! Aku suka gila baca belog Maria Elena sambil gelak sorang-sorang sebab the way she wrote the blog tu, buatkan aku rasa fun ! Sangat terhibur. Tak sangka seorang graduan UTP yang ambik engineering boleh jadi model yang awesome kan? And the wonderfull thing untuk aku ialah, sudut penulisan dia yang sangat kreatif. Cara dia tulis blog, cara dia mainkan imaginasi readers. WOW ! Congrates sis and Good Luck.

*Tak sabar nak tengok her wedding with Dato' (abang Fatin Liyana).


nfcs

2 comments:

  1. cantik muka majalah dia..tapi isi dalaman dia ok x?tny je..hehe

    ReplyDelete
  2. @man
    Ok, banyak sangat info kat dalam. :)

    ReplyDelete

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...