TABUNG

23 August 2016

Bridesmaids vs Bestman

Assalamualaikum..


Dah jadi trend sekarang kalau majlis persandingan atau akad nikah mesti kena ada pengapit atau pengiring ni. Masa majlis kitorang pun, memang kitorang nak sangat ada pengapit dan pengiring ni. Salah satu sebabnya maybe untuk kurangkan sikit rasa nervous tu kot. Kawan baik adalah orang yang paling rapat dengan kita selain keluarga. Betui dak?


Sepanjang pengalaman fana masa nak kawen hari tu, memang fana akui bridesmaids dan bestman memang sangat diperlukan. Dan fana sangat suggest korang untuk prepare bestman sebab tenaga lelaki la yang paling banyak diperlukan. 

Malam sebelum majlis tu diorang la yang temankan Encik Hubby pergi jaga dewan pantau apa yang patut. Malam tu jugak diorang tolong pergi pasang bunting, banner dan penunjuk arah kat trafiic light sampai pukul 4 pagi baru diorang balik hotel. Thank you bebanyak Fariez, Arif, Azizi, Ayen, Syafiq KJ dan Akmal.

Pagi sebelum majis sanding tu diorang tolong Encik Hubby bersiap dalam bilik hotel. Bila tengok rasa macam aduhhh sweetnya korang ni. Tak caya korang try tengok gambar yang photographer curi-curi ambik ni. 






Tugas-tugas bridesmaids pulak sebagai penyeri majlis la apa lagi. Fana tak tahu nak ucap terima kasih macam mana dekat geng-geng bridesmaids sebab daripada malam sebelum majlis lagi diorang ada dengan fana sampai la habis majlis.

Diorang ni kawan-kawan sekolah fana yang fana selesa dan rapat. Kitorang selalu saling contact satu sama lain untuk hal-hal yang tak penting pun. Hahaha. Lagi-lagi time nak dekat majlis, diorang la tempat fana tanya itu ini. Thank you Emma, Bella, Syawal, Eka dan Anna. Korang memang terbaek !







Disebabkan fana cuma buat satu majlis je untuk kedua-dua pihak maka fana gabungkan la kedua-dua bridesmaids dan bestman ni sebab fana tahu Encik Hubby pun sangat perlukan kawan-kawan rapat dia semasa majlis. Orang kata apa, sebagai pemberi kekuatan dan semangat. Gittuuu!



Tak dilupakan jugak pengapit penting fana pada hari majlis. Terima kasih Yati dan Syafiq sebab sudi tolong jadi pengapit. Syafiq ni kawan Encik Hubby yang paling rapat sekali. Kawan gaduh, bergurau bermanja semua ada la. Hahaha. Yati pulak isteri kepada Syafiq. Kawan baik fana jugak sebab selalu sangat lepak sesama, share minat sama-sama. Thank you korang. Nanti jom plan pergi travel sama-sama tau. Double-date (hikhikhik). 

Kimono Wrap Yati : Zilazlover Official 



Kimono Wrap sepasang yang bridesmaids fana pakai ni semua kitorang tempah dekat Instagram : Shop With Seri. Korang pilih je nak saiz apa kat sana semua baju dia lawa-lawa. Plus, korang boleh dapat harga murah kalau tempah 6 pasang ke atas. Pergi la booking baju bridesmaids korang kat sana. :) Shawl pulak kitorang beli borong je dekat Kenangan Wholesale City (KWC). 

Our beautiful bridesmaids

Salah satu fungsi bridesmaids ialah kalau family korang sangat busy dekat depan layan tetamu, korang boleh tarik je diorang ni untuk makan sama-sama kat meja makan beradab. Hahaha. So, nak makan pun takde la malu-malu sangat kan. At least boleh la korangs embang-sembang sambil makan tu.


Our handsome Bestman



Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Ramai yang puji baju bridesmaids dengan bestman cantek sangat, very synchronized and diorang pun sangat membantu dalam menyerikan majlis fana. Tak tahu nak ucap terima kasih macam mana dekat diorang ni. Allah je dapat balas jasa korang. Kawan sampai Syurga okay? 

Kalau korang ada pertanyaan nak tanya fana, pasal pengalaman ke apa boleh je whatsapp fana ataupun PM fana dekat facebook/Instagram. Fana sedia membantu.

Apa yang korang wajib baca kalau nak kawen? 

1. Cara bagitahu family yang korang nak kawen
2. Tip Untuk Pengapit


xoxo,
fana

No comments:

Post a Comment

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...