TABUNG

18 November 2011

Naturactor MEIKO Terbaekkkk !

Assalamualaikum...


Hari ni fana tak berapa ber'mood' sangat nak update blog disebabkan hal-hal yang tertentu. Tapi, fana sangat baik hati sebab nak tolong korang yang belum tahu apa kebaikan Naturactor Foundation ni. Ramai sangat yang tanya fana tentang naturactor ni walaupun fana sendiri baru je beberapa bulan pakai naturactor ni.


Kalau yang belum taw macam mana rupa naturactor foundation ni. Meh sini fana tunjukkan kat korang supaya penerangan fana menjadi lebih jelas dan mampu menyelesaikan masalah korang.


Bentuk dia sangat kecik macam yang kat atas ni. Comel je. Mudah nak bawak pegi mana-mana. Korang beli la span petak yang tebal tu untuk sapukan kat muka korang. Ala, span tu berlambak-lambak, kat mana-mana pon ada jual. e.g : SASA, Watson, Guardian even kedai makcik bedah pon ada kot. ;))

Span yang fana gunakan untuk sapukan Naturactor : Span Untuk Naturactor

Ok, naturactor ni ada kod masing-masing. Sama je macam korang beli compact powder korang kan. Semua ada kod untuk sesuaikn dengan colour kulit korang. Fana pakai kod 151. Sesuai untuk kulit Asia. ;))



Nampak tak gambar kat atas ni? Kan ada beza colour dia. Colour-colour tu untuk setiap colour kulit pengguna. Kalau yang berkulit gelap pakai yang kod cerah memang kelabu la muka tu nanti kn. Silap-silap orang cakap hantu gomak pulak. hihihihi


So, pilih la korang punya kod masing-masing. Ha, fana nak cakap pasal advantages pulak. Naturactor ni tak macam liquid foundation yang korang pakai tu. Tak jugak macam stick foundation yang fana pakai sebelum ni. Naturactor ni lebih ringan, tak rasa melekit, tak membuatkan kulit berminyak dan sangat selesa. Rasa macam korang pakai bedak je.


Tu yang membuatkan fana melekat terus dengan naturactor ni. Yang fana pakai sekarang jenama MEIKO. Product from Japan. Fana cuma sapukan kat muka, ratakan and then sapukan sikit loose powder. Jangan sapu compact powder taw. Nanti terover sarat pulak muka korang. Cukup la sekadar pakai loose powder. Beli la kat SILKY GIRL! ;))




Apa tunggu lagi? Bertukar la kepada MEIKO NATURACTOR.! Sangat selesa. ;)) Hikhikhik. Macam nak promote iklan berjuta-juta je fana ni kn?

Nak beli naturactor online? KLIK SINI .. Kebiasaannya fana beli RM30 sahaja! Selamat mencuba ye kawan-kawan. Kalau nak tengok hasilnya macam mana jum tengok gambar-gambar fana kat FACEBOOK.



3 comments:

  1. boleh x sertakan skali gmbr sponge yang sesuai untuk naturactor cf nie?? sbb xbrp pasti yang mana sponge yang paling ok

    ReplyDelete
  2. Salam & Hi everyone,

    sesiapa yg berminat nk masuk contest PRODUCT REVIEW and boleh menang GIFT VOUCHER up to RM180, boleh try masuk kt this link ya :)

    ALl the best!

    http://naturactorcollections-zunitaramli.blogspot.com/2013/06/contest-product-review-contest-by.html

    ReplyDelete

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...