TABUNG

02 June 2011

:: Tutorial Loose Shawl Cara Fana ::

Assalamualaikum..



Hari ni fana update satu tutorial shawl untuk kawan-kawan. Suke x? Hehehe. 1st TUTORIAL fana korang dah try belom? Haish! penat cikgu ngajar tau. Kalau yang dah berjaya tu fana ucapkan TAHNIAH! :)

Okay, fana tak nak merepek banyak-banyak lagi, ni fana nak buat lagi satu loose shawl tutorial untuk pembaca blog fana. Terima kasih sebab sudi singgah blog fana. Sayanggggg korang!

1st STEP

Mula-mula sekali fana nak mintak maaf sebab tak berapa jelas. Fana guna PASHMINA hitam. First, korang bahagikan shawl kepada 2 bahagian, sebelah panjang sebelah lagi pendek.
*fama pakai inner neck black untuk tutorial ni


2nd STEP

Next, korang ambil bahagian yang pendek yang di sebelah kiri (fana pakai kiri pendek, kanan panjang)
dan pinkan disebelah kanan dekat dengan telinga korang tuh.


Jadilah macam ni....;))


3rd STEP

Tarik yang sebelah panjang tadi kemudian lilitkan dan letak atas kepala. Korang tahu kan macam mane nk buat tu? Pastikan korang ambil bahagian dalam k. *if ade sebarang kemusykilan boleh tanye..malu bertanye sesat jalan! ;))


4th STEP

Untuk kemaskan bahagian yang korang lilit tadi pinkan dengan jarum peniti. Ikut kreativiti korang. Sekarang kan ade jual macam2 jenis riben yg comel2 siap dengan pin. Korang boleh jugak letak pin riben tu. Untuk nampak lebih comel! ;))


5th STEP

 Jangan lupe pin kedua2 belah ye untuk nampak lebih kemas. Aku suke yang agak kemas..;) Terpulang kat korang nak pin ke tak. 



Korang boleh jugak tambah aksesori untuk tampil lebih comel. Macam ni.


Amacam?? Korang puas hati x dengan pembelajaran ari ni..Cikgu Fana harap korang faham! Sebarang masalah, kritikan, saranan boleh diajukan diruangan komen..

Finally, 

Selamat mencuba ! :)

5 comments:

  1. wow..senang jer..insyaallah cube t !!
    :)

    ReplyDelete
  2. @Dba Ghani : Memang sangt senang..try la..
    Sharing is caring! ;))

    ReplyDelete
  3. ana..nk request bleh??
    rquest ana pkai shawl@pash slen wrne hitam??hee..bleh??

    ReplyDelete
  4. @Nieta Rashid :
    Sorry sangat2 nita. Kite pakai shawl hitam masa tu..So, ingat terus buat tuto je..hehe..Next time kalau kite nak buat tuto kite tak guna kaler hitam dah k. :)

    @mayasufi :
    Ye, sangat senang. selalu la aplikasikn untuk jadikannye lebih mudah. :)

    ReplyDelete

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...