TABUNG

22 April 2014

11th BOH Cameronian Arts Awards 2014

Assalamualaikummm...



Semoga korang berada dalam keadaan yang sihat lagi gumbiraaaa. Fana harap korang pun mendoakan fana juga. Hehehe. Yela, sekarang ni kan musim hujan je. Oh ya, ingat lagi tak entri fana pasal Fashion Talk baru-baru ni yang berlangsung di Kaki Seni tu?  (FASHION TALK @ KAKI SENI)


Selepas event tu, fana dapat call daripada pihak Kaki Seni untuk menghadiri event yang gilang-gemilang pada 27 April 2014 nanti. Kaki Seni dan BOH Plantations bakal menganjurkan 11th BOH Cameronian Arts Awards 2014 bagi menghargai peseni-peseni tanah air. Untuk itu, fana dijemput bagi menghadiri Lime Green Carpet Gala Night.



Tarikh : 27 April 2014 (Ahad)
Masa : 6 petang - 10.30 malam
Tempat : Stadium Negara
Tema : POP YEH! YEH! 1960’s

BOH Cameronian Arts Awards (sejak 2002) meraikan prestasi cemerlang dalam tarian, muzik, teater dan teater muzikal yang dilakukan pada tahun sebelumnya. Imbas kembali ke masa sebelumnya, untuk era 
POP YEH! YEH! 1960-an kita juga akan memberi penghormatan kepada tiga legenda dalam seni, 
Allahyarham Tan Sri P. Ramlee (1929-1973), teater doyen Allahyarham Datuk Krishen Jit (1939 - 2005) 
dan Sasterawan Negara, Allahyarham Dato '(Dr) Usman Awang (1929 - 2001).

Allahyarham Tan Sri P.Ramlee

Allahyarham Datuk Krishen Jit

Allahyarham Dato' (Dr.) Usman Awang

Emcee
Edwin Sumun & Harith Iskander. 

Ucapan oleh :
Caroline Russell, Ketua Pegawai Eksekutif BOH Plantations 
Low Ngai Yuen (3R), Presiden Kakiseni 
Dr Ong Hong Peng, Ketua Setiausaha Kementerian Kebudayaan & Pelancongan 
Datuk Norliza Rofli, Ketua Pengarah Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN)


Persembahan oleh :
Amir Jauhari, Penyanyi dan pencipta lagu
Dato' L Ramli, Ikon Pop Yeh Yeh
The Kakiberdansa Troupe


Untuk mereka yang tiada pengangkutan ke sana, boleh menggunakan khidmat MyTEKSI.





Maklumat lanjut, layari :

ABOUT THE AWARDS http://awards.kakiseni.com/
WHO IS YOUR TOKOH SENI, share with us http://awards.kakiseni.com/tokohseni/

WHATS HAPPENING http://www.kakiseni.com
FOLLOW US ON TWITTER http://twitter.com/kakiseniTweets
FOLLOW US ON ISTAGRAM http://instagram.com/kakiseni


p/s : Jumpa kat sana nanti! :)


xoxo,
nfcs

2 comments:

Dunia ini terlalu indah. Hargailah selagi masih bernafas. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...